Kdo je králem roku 2024?

Vítězem roku 2024 je Řeznictví U Pavlíků z Kralic nad Oslavou

O titul Král moravských uzenářů 2024 se  ucházeli: 


Slavnosti moravského uzeného - Jůza
Slavnosti moravského uzeného - Jůza

Josef Jůza - ŘEZNICTVÍ  UZENÁŘSTVÍ JŮZA - Medailista Slavností roku 2023. Rodina Jůzova se věnuje oboru již od roku 1950 a v současné době provozuje vlastní rodinné řeznictví v Březině u Tišnova. Ruční výroba, vysoký podíl masa ve výrobcích bez náhražek, uzení dřevem a tradiční postupy jsou zárukou nezaměnitelné chuti jejich výrobků.

Slavnosti moravského uzeného - Tlapákovi
Slavnosti moravského uzeného - Tlapákovi

Originální farma s venkovním chovem s vlastní řeznickou a uzenářskou výrobou rodiny Tlapákových - vícenásobný medailista Slavností. Firma navázala na tradici pradědečka majitele farmy, řezníka Jana Lorence ze Sobkovic, která sahá až do roku 1905. Všechny výrobky jsou vyráběny převážně z masa vlastní produkce, bez použití chemie, náhražek a zdraví škodlivých přísad. V současné době se výroba specializuje na delikatesy a speciality dle vlastních rodinných receptur. Umíme i tradiční uzenářské výrobky, ale sušené, fermentované a uzené produkty nás baví a motivují k další práci. Přinášíme našim zákazníkům kvalitní, chutné a zajímavé výrobky a osobní a přátelský přístup.

Slavnosti moravského uzeného - Klouda
Slavnosti moravského uzeného - Klouda

Maso Klouda - jsme rodinná firma zabývající se zpracováním výhradně českého hovězího a vepřového masa. Martin má k oboru velmi blízko, od malička pomáhal na dědově statku v Deblíně, později vystudoval obor zpracování masa a sbíral cenné zkušenosti jak tady v Česku, tak v zahraničí. Po letech založil firmu Maso Klouda sídlící v Olešnici, která roste a zraje společně s ním. Suroviny do výroby jsou alfou a omegou celého uzenářského odvětví, proto si vybíráme to nejlepší, abychom se za své výrobky nemuseli stydět. Výrobky naší firmy bodují ve špičkových restauracích po celé zemi. 

Slavnosti moravského uzeného - Havlíček
Slavnosti moravského uzeného - Havlíček

Havlíčkovo řeznictví-uzenářství - Rodinná firma s dvacetiletou tradicí, zabývá se výrobou, prodejem a distribucí vlastních uzenářských výrobků a masa. Rodinný charakter podniku zaručuje individuální a jedinečný přístup k zákazníkům a vysokou kvalitu výrobků.

Slavnosti moravského uzeného - Žabčík
Slavnosti moravského uzeného - Žabčík

Řeznictví Žabčík - Naše výrobky jsou připravovány tradičním způsobem, bez konzervantů, se správným podílem kvalitního masa a vysokým podílem ruční práce.

Řeznictví založil Milan Žabčík v roce 2011, který má celoživotní zkušenosti v oboru a zakládá si na tom, že jeho výrobky jsou ukázkou kvality. Svědčí o tom i řada udělených ocenění za výrobky a v roce 2015 i ocenění Živnostníka roku.

Slavnosti moravského uzeného - Střimelická uzenina
Slavnosti moravského uzeného - Střimelická uzenina

Střimelická uzeninato je mezi znalci kvalitních uzenin a masných výrobků pojem. Jsme rodinná firma, kterou založil Jiří Heřman, který říká: " Vyučil jsem se v oboru Řezník – uzenář a od r. 1988 pracoval v několika masných provozech i v restauracích, například v Motelu Konopiště nebo U Fleků. Po téměř dvaceti letech sbírání zkušeností jsem v r. 2014 zahájil komerční výrobu uzenin a masných produktů pod značkou Střimelická uzenina. Maso si osobně vybírám u prověřených dodavatelů, nepoužívám polotovary, separáty "éčka", konzervanty, barviva nebo zvýrazňovače chuti a koření si míchám sám. Udím na bukovém dřevě a na všechny uzeniny (kromě salámů) používám výhradně přírodní střívka." Taková je Střimelická uzenina.

Slavnosti moravského uzeného - Hakalík
Slavnosti moravského uzeného - Hakalík

Řeznictví a uzenářství Hakalik - Rodinné řeznictví, ve kterém si bourá maso pouze českých chovů a výrobly obsahují pouze maso a koření. Maso na uzení se nakládá klasickým způsobem, chuťově se kombinuje s ořechy, tvarůžky a různým ovocem. Vyhlášené jsou i naše kobásy, za které řeznictví získalo šestkrát titul "Král Slováckej klobásky". Řeznictví je rovněž vítězem v soutěži Zlatá chuť jižní Moravy a je drřitelem ocenění Česká chuťovka a Regionální potravina.


Slavnosti moravského uzeného - U Pavlíků
Slavnosti moravského uzeného - U Pavlíků

Řeznictví u Pavlíků - Luděk Ošmera se nachází v malé malebné vesnici Kralice nad Oslavou, asi 40 km od Brna. Má více než třicetiletou tradici, o založení se zasloužila paní Pavlíková se svou rodinou a v okolí si vytvořila dobré jméno svými vyhlášenými výrobky.

Já, vyučen v oboru řezník, jsem tuto firmu převzal před dvěma lety. Využil jsem své letité zkušenosti ze zahraničí, navázal jsem na tradici výroby s vysokým obsahem masa a sortiment rozšířil o nové produkty. Ty vyrábíme z toho nejlepšího vepřového a hovězího masa a udíme v klasické udírně.

V loňském roce proběhla celková rekonstrukce naší prodejny a její prostory se zvětšily pro větší spokojenost našich zákazníků, kterých si nesmírně vážíme.