Program a ceník
Hrad Veveří, 3. a 4. března 2018

Program

Po oba dny probíhá:

  • soutěžní degustace uzeného 8 vybraných uzenářství; degustace je ZDARMA; vítěz bude pasován na "Krále moravských uzenářů 2018"
  • moravská zabíjačka; každý platící návštěvník má jednu porci ovarové polévky ZDARMA
  • soutěže, hry, divadlo pro děti v dětské zóně;
  • v sobotu i v neděli hraje k poslechu, tanci i degustaci vína cimbálová kapela (velkokapacitní vytápěný stan víno&fine food) a duo lidových muzikantů (kovárna - teplá jídla a pivo)

Co je nového v roce 2018:

  • Slavnosti se rozrostou do celého hradu
  • více uzenářství, více vinařství ve velkokapacitním stanu
  • dětský svět, "odkládárna dětí, když rodiče mají hlad"
  • vyzkoušíte si řemeslo = vlastnoručně vyrobit klobásky ...
  • speciální samoobslužný fotokoutek
  • dvě muziky po oba dny
  • speciální nedělní program pro foodies: degustace vín s profesionálním sommeliérem Liborem Nazarčukem, pódiová gastroshow předních brněnských chefů s veřejnou ochutnávkou

Víno & fine food 

Letos se představí vinaři ve velkém. Spolu se šunkami a sýry ze zahraničí je najdete ve speciálním velkokapacitním stanu


Polivka Winery je mladé perspektivní vinařství, které využívá moderní technologie a klade velký důraz na nové poznatky v oblasti enologie, ale také nezapomíná na zkušenosti a znalosti našich předků. Obhospodařujeme vlastní vinice, ale i vinice pronajaté. V našem portfoliu naleznete klasická jakostní vína, pozdní sběry, ale především se zaměřujeme na Barrique a Sur-lie vína. Samozřejmostí je posezení v našem sklípku s řízenou degustací a doprovodným programem.

Vinařství Dvůr pod Starýma Horama je menší rodinné vinařství, které vzniklo v Boršicích u Buchlovic v roce 2015, avšak vínu se rodina Gottwaldových věnuje již po několik generací. Mezi odrůdy patří tradiční moravské odrůdy jako je Muškát Moravský, ale i méně známé odrůdy jako je Malverina či Solaris. Součástí vinařství je penzion s ubytovací kapacitou 23 osob, restaurací, wellness zónou a rozsáhlými sklepními prostory, ve kterých probíhají ty nejkrásnější degustace.  


Vinařství Víno Průdek navazuje na tradici výroby vína v rodině Průdků. Po letech výroby vína pod dohledem dědů se vnuk Jakub Průdek rozhodl v roce 2015 vyrazit s vínem na trh. Za tímto účelem se spojil se svým dlouholetým kamarádem ze školních lavic Ondrou Cigánkem, taktéž vinařem, jenž se stává jeho obchodním partnerem, společníkem a technologem ve Vinařství Víno Průdek. Dnes tedy Vinařství Víno Průdek tvoří mladá energická krev dvou kamarádů ze školních lavic.  

Vinařství U Samsonů má tradici od roku 1880, kdy ji založil Jakub Samson. V současné době se vinařství věnuje již 5. generace. Naší snahou je udržet nejenom sortiment vybraných vín, typických pro Velkopavlovickou podoblast, ale především jeho vysokou kvalitu. Jsme malá vinařská firma, což nám dovoluje používat tradiční výrobní postupy a plně se soustředit na kvalitu vína. Základem je tradiční výroba a minimalizace chemie. Výsledkem jsou přírodní vína s přívlastkem neovlivněná módními trendy, což činí naši nabídku jedinečnou. 

Rajhradské klášterní vinařství v dnešní podobě funguje od roku 2009, kdy se potkali současní majitelé a rozhodli se, že chtějí pokračovat ve staleté tradici rajhradského vinařství, které je od samého počátku spjato s řádem benediktinů. Naše vína se vyrábí a zrají v historických sklepích, vybudovaných v letech 1692. Používáme takové technologie, které v nejvyšší možné míře respektují přírodu a její zákonitosti. Naším cílem je, aby víno odráželo vliv místního geologického podloží, složení půdy, vlhkosti, srážek, nadmořské výšky, ale také tradici a umění vinaře. 

Ceník

Vstupenky zakoupíte rovnou na akci  

Běžné vstupné (dospělý)  130 Kč

Snížené vstupné (dítě to 120 cm výšky, student s průkazem ISIC, senior) 100 Kč

Vstupné zahrnuje: vstup do hradu Veveří a na hradby, soutěžní ochutnávku uzeného od osmi  uzenářů, čerstvou ovarovou polévku, ochutnávku teplého uzeného z udírny, minikuchařku, účast na řeznickém workshopu, zábavný program, slevové karty, možnost výher v anketě, použití zábavného fotokoutku, sklizeň stromu buřtovníku (pouze v neděli).