Uzenáři
Na Slavnostech se budou o Vaši přízeň ucházet a soutěžit o titul Král moravských uzenářů:

Domácí řeznictví-uzenářství rodina Ráčkova - rodinná firma specializující se na výrobu tradičních řeznických a uzenářských výrobků. Pracujeme pouze s kvalitními surovinami, nepoužíváme náhražky ani separát. Výrobky vyrábíme jako za první republiky, tzn. že dodržujeme osvědčené poctivé způsoby. Bůček udíme na švestkovém dřevě, klobásy narážíme do přírodních střívek, jaternice jsou skutečně z jater a jsou ručně špejlené.

Havlíčkovo řeznictví-uzenářství - jsme rodinná firma s dvacetiletou tradicí, zabýváme se výrobou, prodejem a distribucí vlastních uzenářských výrobků a masa. Rodinný charakter podniku zaručuje individuální a jedinečný přístup k zákazníkům.

Maspro Hodonín - již déle než 20 let denně připravuje čerstvé maso a uzenářské lahůdky tak, jak to známe z dob našich otců. Proto jsou výrobky chuťově a kvalitativně stejné jako za minulých generací. Vychutnejte si chuť opravdového špekáčku nebo královských škvarků. Přivoňte, ochutnejte a propadněte chuti určené opravdovým gurmánům.

Řeznictví Kunovský - od roku 1992 svým zákazníkům nabízíme ucelený sortiment masa a masných výrobků vysoké kvality a výtečné chuti. V sortimentu máme více než 85 výrobků a neustále pracujeme na novinkách, ať už se jedná o technologie nebo služby. 

Řeznictví Tichý - historie firmy se začíná psát rokem 2000, kdy pan Jaromír Tichý začal podnikat v Ostravě v oblasti zpracování a distribuce masa. V současné době se společnost zabývá bouráním vepřových půlek a hovězích čtvrtí, porcováním drůbežího masa a výrobou masných výrobků a polotovarů. Vždy upřednostňujeme kvalitu nad kvantitou. 

Divoké farmy - krásný den vám všem, kteří si rádi dopřejete kvalitní a zaručeně domácí potraviny. Stále pracujeme na tom, abychom vám měli co nabídnout. Ať už vymýšlíme nové výrobky nebo maso z naší farmy zpracováváme dle ověřených receptů našich maminek a babiček, vždy všechny naše produkty pocházejí z masa z vlastních chovů, ve kterých preferujeme kvalitu před kvantitou. Dodáváme čerstvé vepřové maso, kuřata, kohouty, slepice, kačeny, husy, křepelky a holoubata, ale také uzené vepřové maso, klobásy, čabajky, paštiky, tlačenky a spoustu dalšího. Vždy chceme působit v rovině farmářského způsobu chovu za dodržení tradičních zásad výkrmu, pastvy a péče o zvířata. 

Uzenářství pana Háši z Těmic u Kyjova. Zaměřujeme se na výrobu domácích masných výrobků a specialit dle "postupů našich babiček", tedy uzením studeným kouřem a to masa výhradně z domácích chovů. 

Víno & fine food 

Nejenom moravské uzené, ale i sušené šunky a sýry 

z ciziny budete moci snoubit s víny moravských vinařů. 


Pouze v neděli proběhne řízená degustace vybraných vín. Dopolední a odpolední kolekci vždy 8 vzorků skvělých vín moravských vinařů sestavil a degustaci povede moravský sommeliér Libor Nazarčuk. 
Na konci každé kolekce PŘEKVAPENÍ A NEOBVYKLÝ ZÁŽITEK

Polivka Winery je mladé vinařství založené ve Velkých Němčicích v roce 2008. Využíváme moderní technologie a nové poznatky v oblasti enologie, nezapomínáme na zkušenosti a znalosti našich předků. Obhospodařujeme 3,5 ha vlastních vinic v obcích Velké Němčice a Křepice. Pěstujeme klasické odrůdy, ale máme i rezistentní odrůdy Hibernal, Solaris, Cabernet cortis a Muscaris. Bílá vína suchá a polosuchá jsou svěží, ovocná, minerální, hravá a líbivá. Některé partie zrají v barrique sudech na jemných vinných kalech a jsou určena na delší zrání. Speciální polosladká červená vína z odrůd Alibernet a Cabernet sauvignon vynikají vysokou rubínovou barvou a velmi intenzivní ovocnou vůni a chutí s podtónem čokolády a kakaa. Naše vinařství již získalo několik významných ocenění, nejvíce si ceníme stříbrných medailí z největší světové soutěže vín AWC Vienna. 

Vinařství Dvůr pod Starýma Horama je menší rodinné vinařství, které vzniklo v Boršicích u Buchlovic v roce 2015, avšak vínu se rodina Gottwaldových věnuje již po několik generací. Mezi odrůdy patří tradiční moravské odrůdy jako je Muškát Moravský, ale i méně známé odrůdy jako je Malverina či Solaris. Součástí vinařství je penzion s ubytovací kapacitou 23 osob, restaurací, wellness zónou a rozsáhlými sklepními prostory, ve kterých probíhají ty nejkrásnější degustace.  


Vinařství Víno Průdek navazuje na tradici výroby vína v rodině Průdků. Po letech výroby vína pod dohledem dědů se vnuk Jakub Průdek rozhodl v roce 2015 vyrazit s vínem na trh. Za tímto účelem se spojil se svým dlouholetým kamarádem ze školních lavic Ondrou Cigánkem, taktéž vinařem, jenž se stává jeho obchodním partnerem, společníkem a technologem ve Vinařství Víno Průdek. Dnes tedy Vinařství Víno Průdek tvoří mladá energická krev dvou kamarádů ze školních lavic.  

Vinařství U Samsonů má tradici od roku 1880, kdy ji založil Jakub Samson. V současné době se vinařství věnuje již 5. generace. Naší snahou je udržet nejenom sortiment vybraných vín, typických pro Velkopavlovickou podoblast, ale především jeho vysokou kvalitu. Jsme malá vinařská firma, což nám dovoluje používat tradiční výrobní postupy a plně se soustředit na kvalitu vína. Základem je tradiční výroba a minimalizace chemie. Výsledkem jsou přírodní vína s přívlastkem neovlivněná módními trendy, což činí naši nabídku jedinečnou. 

Rajhradské klášterní vinařství v dnešní podobě funguje od roku 2009, kdy se potkali současní majitelé a rozhodli se, že chtějí pokračovat ve staleté tradici rajhradského vinařství, které je od samého počátku spjato s řádem benediktinů. Naše vína se vyrábí a zrají v historických sklepích, vybudovaných v letech 1692. Používáme takové technologie, které v nejvyšší možné míře respektují přírodu a její zákonitosti. Naším cílem je, aby víno odráželo vliv místního geologického podloží, složení půdy, vlhkosti, srážek, nadmořské výšky, ale také tradici a umění vinaře. 

Rodinné vinařství Hrabal Velké Bílovice - Pěstování vinné révy naučí člověka hluboké pokoře a respektu k přírodě, jejím rozmarům a kdovíjakým drobnostem, které mohou zhatit veškerou snahu a píli. Když chcete vyrábět poctivé a kvalitní víno, naučí vás to úctě k lidem. Nezachutná-li jim, je všechna vaše dřina zbytečná. Sny se zbortí a nezbyde nic než sedlina na dně sklenky. Více zde

Vinařství Šalša Kyjov - Vinařství Václav Šalša navazuje na dlouholeté rodinné vinařské tradice, jejíž první dochované zmínky sahají do roku 1796. Při výrobě vína dbáme na šetrné zpracování hroznů s použitím nejmodernějších technologií a postupů, aby byla zachována svěžest jednotlivých vín a odrůdová charakteristika pro vinařskou oblast Slovácko. Na celkem 16 ha starších či mladých vinic pěstujeme odrůdy Sauvignon, Chardonnay, Tramín kořenný, Hibernal, Malverinu, Rulandské šedé, Muškát, Irsai Oliver, Pálavu, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský,Sylvánské zelené, Solaris a Laurot. Vinařství se zaměřuje na výrobu přívlastkových vín, která dodáváme do prestižních restaurací a hotelů. Naše vína samozřejmě koupíte ve vinotékách v celé ČR.

Rodinné vinařství Jedlička Bořetice je rodinné vinařství založené v roce 2004. Hospodaříme na 45 ha vinohradů v tratích Terasy, Čtvrtě a Kraví hora. Při výrobě a zpracování červeného vína se vinařství vrací k tradičním postupům - delší macerace (nakvášení) rmutu, červená vína navíc dozrávají ve francouzských dubových sudech. Bílá vína vyrábíme technologií řízeného kvašení s použitím teroarních kvasinek. Díky tomuto spojení vzniká ve vinařství víno, které si nese charakteristické odrůdové znaky, aroma a zachovává si přitom výrazně svůj terroir. Pro skupiny do 50 osob máme i sklep ze 30. let, situovaný uprostřed sklepní uličky Kraví Hora (asi 280 vinných sklípků).    

Vinařství Medek Uherské Hradiště - malé vinařství ze srdce Slovácka, Uherského Hradiště. Tak malé, že naše lahve v obchodech a vinotékách nenajdete. Víno nefiltrujeme, nesypeme do něj nic navíc a síry odměřujeme jen naprosté minimum. Naše lahve potřebují chládek a obvykle vám dlouho nevydrží. Vinohrady máme rozeseté od Nedakonic až po Hrušovany u Brna a daří se nám s odolnými PIWI odrůdami. V našem sklepě platí: "Pij a sněz co zmůžeš!" a snadno uhostíme až 70 lidí.

Rodinné vinařství Košut Prušánky  - Naše vinařství, je střední dynamicky se rozvíjející vinařskou firmou sídlící v obci Prušánky, s provozovnou v Moravské Nové Vsi a s archivními sklepy v malebné vesničce vinných sklepů "Nechory".  Kořeny hospodářství rodiny Košutových sahají daleko do minulosti. Naši předkové se odjakživa věnovali  pěstování révy a výrobě vína. Soustředíme se na výrobu kvalitních vín z vlastních vinic s důrazem na co nejosobitější charakter. Naše vinice se nachází ve vinařských obcích Moravská Nová Ves a Prušánky ve vinařské podoblasti Slovácké. Celková rozloha rodinných vinic je 27 ha. 

Vinařství u Křížů Viničné Šumice - Naše rodina bydlí a vinaří v obci Viničné Šumice, nacházející se 15 km východně od Brna, na jižním úpatí výběžků Drahanské vrchoviny. V současné době s 1,5 hektarem vinice nabízí vína, jejichž charakter je typický pro severní okrajovou oblast. Vinici obhospodařujeme v režimu integrované produkce s důrazem na šetrnost k půdě a životnímu prostředí a vysokou kvalitu hroznů. Při výrobě vína dodržujeme tradiční postupy a technologie s minimem zásahů do procesu vinifikace. Kromě oxidu siřičitého naše vína neobsahují žádné přidané látky v podobě enzymů, taninů a dalších. Nabízíme tak vína jedinečná a co možná nejbližší těm, jaké pili naši dědové a pradědové.

Pechor Vinařství - Jsme malé rodinné vinařství z Hustopečí. Zakladatel Marek Pechor navazuje na tradici rodu Pechorů, již vinařili ve Velkých Němčicích a sousedních Uherčicích po mnoho generací. Nejstarší obhospodařovanou vinicí vinařství je vinice z roku 1940, kterou vysazovali praprarodiče současného majitele. Vinice jsou vysazeny v tratích, které se nacházejí na úpatí Hustopečské pahorkatiny. Půdy v těchto tratích jsou povětšinou lehké vápencové spraše, jež dávají mimořádné předpoklady pro produkci excelentních hroznů odrůd, jako je Ryzlink vlašský, Ryzlink rýnský, Sauvignon atd. Šetrně obhospodařované vinice s unikátním terroir v kombinaci se špičkovou technologií zpracování a mnohaletými zkušenostmi dávají vínům PECHOR Vinařství unikátní charakter.